شربت ذرت با فروکتوز بالا
شربت ذرت با فروکتوز بالا (High Fructose Corn Syrup) یک شیرین کنندهی مایع است که در فرآیندی اسیدی-آنزیمی (acid-enzyme) با حرارت بالا، از ذرت تولید و برای شیرین کردن غذاهای فرآیند شده و نوشیدنی ها (Processed Foods and Soft Drinks)استفاده می شود.
همانند ساکارز (Table sugar) از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده و به عنوان یک شیرین کنندهی بسیار محبوب در اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی، زمانی که قیمت شکر بسیار بالا بود، مطرح و معرفی شد. اما با گذشت زمان، استفاده از آن با جایگزینی با شیرین کننده های مصنوعی دیگر، کاهش یافت. انواع مختلفی از شربت ذرت با فروکتوز بالا، بر اساس درصد فروکتوز وجود دارد. HFCS 90%، تغلیظ شده ترین شکل و دارای ۹۰ درصد فروکتوز می باشد. نوع رایج آن، %HFC55 (دارای ۵۵% فروکتوز و ۴۲% گلوکز) است. در HFCS، گلوکز و فروکتوز به صورت باند شده با یکدیگر نیستند.
اثرات تغذیهای
مصرف بیش از حد این شیرین کننده، می تواند سبب بروز مشکلاتی از جمله کبد چرب غیرالکلی، افزایش وزن و دیابت نوع ۲ شود که همه این موارد به دلیل نحوه متابولیسم متفاوت فروکتوز در بدن، نسبت به گلوکز است. کبد، تنها ارگانی در بدن است، که فروکتوز را متابولیزه و زمانی که شما مقادیر بالایی فروکتوز دریافت می کنید (when your liver gets overloaded)، آن را به چربی تبدیل می کند. در نتیجه، کاهش مصرف مواد غذایی حاوی فروکتوز بالا همانند HFCS، راهی هوشمندانه جهت بهبود سلامت کلی بدن شما می باشد.
مواد غذایی که به طور معمول شامل شربت ذرت با فروکتوز بالا، هستند عبارت اند از :
Candy
Soda
Juice drinks
Sauces
Icecream
Jam
Crackers
**** در نظر داشته باشید که دریافت مقادیر زیادی فروکتوز از طریق ساکارز (sugar table) و یا HFCS برای سلامتی شما مضر است و شما مقدار بالایی فروکتوز را با تنها مصرف میوه ها، طوری که برای سلامت شما مضر باشد دریافت نخواهید کرد.
👇👇👇
1)
https://www.healthline.com/nutrition/high-fructose-corn-syrup-vs-sugar
2) https://www.healthline.com/nutrition/why-high-fructose-corn-syrup-is-bad#
3) https://www.healthline.com/nutrition/foods-with-high-fructose-corn-syrup
برای اطلاعات بیشتر:
https://senioradvisor.ir/food-industry-magazine/news/