کلاژن و رژیم غذایی
کلاژن در بدن ما به طور طبیعی تولید شده و در حدود یک سوم از کل پروتئین های بدن را تشکیل می دهد. یک واحد سازنده برای قسمت های مختلف بدن از جمله پوست، استخوان ها، عضلات، رباط ها و مفاصل میباشد. حاوی ۱۹ آمینواسید مختلف با مقادیر بالایی هیدروکسی پرولین،گلایسین و پرولین است.
افزایش سن، سیگار کشیدن، قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب (excessive sun exposure) و مصرف نوشیدنی های الکلی (لایف استایل نامناسب) می تواند میزان تولید کلاژن را در بدن کاهش دهد. این پروتئین، در سلامت پوست، مو و ناخن، بهبود درد مفاصل، سلامت قلب، افزایش توده عضلانی، سلامت استخوان ها (increasing bone material density) موثر است.
کلاژن دریافتی از رژیم غذایی
یکی از مواد غذایی غنی از کلاژن عبارت است از: آب قلم (bone broth) که از جوشاندن استخوان حیوانات به دست می آید.
Bone Broth consists of bones and sometimes meat from animal carcasses boild in water.
**** کلاژن دریافتی از رژیم غذایی، به شکل کامل (whole form) در بدن جذب نمی شود. ابتدا در فرآیند هضم شکسته، به آمینواسیدهای سازنده تجزیه و سپس این آمینو اسیدها، برای سنتز دوباره کلاژن توسط بدن مورد استفاده قرار میگیرند. چون بدن شما به طور طبیعی این پروتئین را از آمینواسیدها میسازد، می توانید با دریافت مقادیر کافی پروتئین از مواد غذایی همچون مرغ، ماهی، گوشت قرمز، حبوبات، تخم مرغ و …تولید آن را در بدن را تقویت کنید (boost collagen production). کلاژن دریافتی از رژیم غذایی، دارای مزیت حفظ تعادل در دریافت سایر نوترینت های ضروری مانند آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد.
**** جذب و افزایش سنتز این پروتئین در بدن، تا حدود زیادی به سلامت کلی هر فرد، سن و میزان متابولیسم بستگی دارد.
**** وجود بعضی ویتامین ها و املاح همانند ویتامین C، مس و روی (foods rich in vitamin C , zinc and cooper) برای تسریع تولید کلاژن در بدن ضروری است، بنابراین استفاده از مواد غذایی حاوی این نوترینت ها را فراموش نکنید.
👇👇👇👇
https://health.clevelandclinic.org/the-best-way-you-can-get-more-collagen/
برای مطالب بیشتر به مجله صنایع غذایی در وبسایت ما مراجعه کنید:
https://senioradvisor.ir/food-industry-magazine/news/