Individual Quick Freezing (انجماد سریع و تک به تک مواد غذایی)
İndividual Quick Freezing (انجماد سریع و تک به تک مواد غذایی) به عنوان تکنیک برتر انجماد مواد غذایی، شناخته شده است. در روش IQF، محصولات در دمای بسیار پایین (۳۰- الی ۴۰- درجه سانتی گراد) قرار گرفته و ظرف مدت کوتاهی (۱۰ تا ۱۲ دقیقه) فریز می شوند. دمای پایین (شدت سرمایش) و سرعت فریزینگ، از تشکیل کریستال های بزرگ یخ جلوگیری و به حفظ بافت و کیفیت مواد غذایی کمک می کند.
یکی از ویژگی های برجستهی IQF، فریز کردن تک به تک تکه های غذا است. تکه های غذای منجمد شده با استفاده از این روش، از یکدیگر جدا مانده و از چسبیدن آن ها به یکدیگر، جلوگیری می شود. بنابراین، شما می توانید ماده غذایی را به مقدار مورد نیاز، بدون آب کردن (رفع انجماد) کل بسته، مورد استفاده قرار دهید. به این ترتیب ضایعات مواد غذایی کاهش و استفاده از آن آسانتر خواهد بود. به همین دلیل در نامگذاری این روش از واژه İndividual (تکی) استفاده شده است.
حفظ تازگی و کیفیت غذا (به دلیل عدم ایجاد کریستال های بزرگ یخ)، مهمترین مزیت İQF است. افزایش ایمنی مواد غذایی (جلوگیری از رشد باکتری ها و ایجاد فساد)، حفظ شکل اصلی محصول و ماندگاری طولانی تر از دیگر مزایای İndividual Quick Freezing است. İQF به Flash Freezing نیز معروف است. متداولترین اقلام غذایی که با تکنولوژی İQF بسته بندی و روانه بازار می شوند عبارت اند از: سیب زمینی سرخ کرده، نخود فرنگی، ذرت، پیاز سرخ شده، میگو، مرغ و انواع دیگر محصولات گوشتی، انواع سبزیجات مخلوط همانند قورمه، پلو و …
انواع سیستم های IQF عبارت اند از :
1) در داخل تونلی، مواد غذایی در معرض جریان هوای سرد ۳۰- تا ۴۰- درجه سانتی گراد قرارگرفته و هوای سرد روی محصول سیرکوله می شود (گذر هوای سرد از کنار محصول، انجماد مستقیم)
2) انجماد کرایوژنیک (غوطه ور کردن محصول، در مواد سرمازا مثل نیتروژن مایع، انجماد مستقیم) . دمای تونل توسط نیتروژن مایع، بین ۵۰- تا ۱۹۰- درجه سانتی گراد تنظیم می شود.
3) انجماد صفحه ای (انجماد غیر مستقیم)، تماس غیر مستقیم محصول با مادهی سرمازا که در داخل صفحات فلزی تو خالی جریان دارد انجام می گیرد.
**** بسته به نوع محصول، ظرفیت ورودی و خروجی، نوع سیستم انجماد سریع و برند تجهیزات، قیمت دستگاه İndividual Quick Freezing متفاوت است.
👇👇👇
https://www.webstaurantstore.com/blog/2918/what
برای مطالب بیشتر به وبسایت ما مراجعه نمایید:
https://senioradvisor.ir/food-industry-magazine/news/