CAC) Codex Alimentarius Commission)
در يازدهمين کنفرانس FAO در سال ۱۹۶۱ و شانزدهمين اجلاسجهاني WHO در سال ۱۹۶۳ تشکيلات جديدی تحت عنوان کميسيمون آييننامه موادغذايي“Codex Alimentarius Commission” بهمنظور اجرای استانداردهای مشترک FAO/WHO در زمينه موادغذايي بهوجود آمد و در حال حاضر ۱۷۲ کشور عضو کدکس ميباشند.
Codex یکی از استانداردهای اصلی صنایع غذایی در جهان است.
اهداف کميسيون کدکسغذايي:
- حفظ منافع و بهداشت مصرفکنندگان
- تسهيل روابط تجاري و هماهنگ شدن اقدامات انجام شده در زمينه مواد غذايي
- هماهنگ نمودن کليه فعاليتهای استاندارد موادغذايی در بخشهای دولتی و غيردولتی
- تعيين اولويت و ارائه راهنمايیهای لازم در زمينه پيشنويسهای استاندارد با کمک سازمانهای ذينفع
- نهايي نمودن استانداردها و انتشار آنها بهصورت مقررات و يا codex در قالب استانداردهای منطقهاي يا بينالمللي و تکميل و اصلاح استانداردها پس از بررسيهاي مناسب و لازم
چهارچوب استانداردهای کدکس موادغذایی:
۱ـ نام استاندارد ۲ـ دامنه کاربرد ۳ـ تعريف ۴ـ ترکيبات اصلي تشکيل دهنده و عوامل کيفيتي ۵ـ افزودني ها ۶ـ آلاينده ها ۷ـ ويژگيهاي بهداشتي ۸ـ وزن و اندازه ۹ـ برچسب گذاري ۱۰ـ روش آزمون و نمونه گيري
قوانين و مقررات کدکس:
قوانين کدکس هرساله در کتاب روش اجرائي (procedure manual) تدوين و منتشر ميگردد.
قانون کدکس داراي ۱۰ اصل (article) ميباشد که درآن نحوه فعاليتها، چگونگي پذيرش اعضا، عملکرد آنها و تدوين استانداردها، تشريح گرديده است.
تهیه و تنظیم: آیدا جلیلی
منبع: www.agri-es.ir
دیدگاهتان را بنویسید