الیگوساکاریدهای شیر انسان و فرمولاسیون شیر خشک نوزادان
ترکیبات تشکیل دهندهی شیر انسان
شیر انسان حاوی بسیاری از ترکیبات بایواکتیو همانند الیگوساکاریدها و سطوح مشخصی از باکتری ها از جمله Bifidobacterium (به طور غالب) و Lactobacillus ها و متابولیت های تولید شده توسط آن ها میباشد. این ترکیبات نقش مهمی در سلامت گوارش و تقویت سیستم ایمنی در نوزادان ایفا می کنند. به طور کلی ترکیبات تشکیل دهنده شیر انسان عبارت اند از:
۸۷ درصد آب
در حدود ۴ درصد چربی
در حدود ۱ درصد پروتئین
حدود ۷ درصد کربوهیدرات ( لاکتوز و الیگوساکاریدها).
الیگوساکاریدهای موجود در شیر انسان
الیگوساکاریدها مخلوطی از فروکتوالیگوساکاریدها و گالاکتوالیگوساکاریدها بوده و با غلظت ۲۰-۵ گرم بر لیتر در شیر انسان وجود دارند. این ترکیبات بعد از چربی و لاکتوز، فراوانترین ماده جامد موجود در شیر انسان هستند. نوع و غلطت آن ها می تواند بر اساس ژنتیک، از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
الیگوساکاریدها به عنوان پری بایوتیک های طبیعی شناخته شده، که توسط فلور میکروبی طبیعی روده نوزادان استفاده و سبب افزایش جمعیت این باکتری های مفید خواهند شد. ضمن این که با داشتن خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی باعث تقویت سیستم ایمنی نیز می شوند.
در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نوع از این الیگوساکاریدها شناخته شده که هریک دارای ساختار متفاوتی می باشند.
شبیه سازی فرمولاسیون شیرخشک نوزادان با شیر مادر
امروزه تلاش های زیادی در صنعت غذا، به منظور شبیه سازی حداکثری فرمولاسیون شیر خشک نوزادان با شیر مادر انجام شده است. بزرگترین تغییر انجام شده در سال های اخیر اضافه کردن الیگوساکاریدها به فرمولاسیون و اینگردینت های تشکیل دهنده infant formula بوده که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده است.
دو الیگوساکارید ‘fucosyllactose – 2 و Lacto-N-neotetraose از فراوانترین الیگوساکاریدهای موجود در شیر مادر بوده و به دلیل سهولت تولید در مقیاس وسیع، ایمن و موثر بودن در تغذیه و رشد نوزادان، به وفور استفاده می شوند.
تغذیه نوزادان با شیر خشک های حاوی این الیگوساکاریدها سیب تغییر میکروبیوم گوارشی و شبیه شدن هر چه بیشتر آن به فلور طبیعی گوارشی نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند خواهد شد.
علاوه بر الیگوساکاریدها، از پروبایوتیک هایی همچون B. Lactis و L. reuteri نیز در infant formula برای هر چه کمتر کردن تفاوت های شیر مادر و شیر خشک نوزادان استفاده می شود.
👇👇👇👇
https://www.chemistryworld.com/features/the-science-of-breast-milk-and-baby-formula/4014574.article
برای اطلاعات بیشتر، لطفا وبسایت ما را دنبال کنید:
https://senioradvisor.ir/food-industry-magazine/news/