لاکتوفرین
لاکتوفرین گلیکوپروتئینی با وزن مولکولی ۸۰ کیلو دالتون میباشد. این پروتئین، به طور طبیعی در شیر گاو یافت می شود (در گروه پروتئین های آب پنیری قرار دارد). لاکتوفرین تمایل زیادی به اتصال با آهن داشته و به دلیل محتوای آهن آن به عنوان پروتئین قرمز شیر شناخته می شود.
اخیرا مشخص شده است که تغذیه خوراکی با این پروتئین، اثرات مفیدی همچون بهبود عملکرد سیستم ایمنی، سلامت گوارش، فعالیت ضدمیکروبی (ضد ویروسی و باکتریایی) و آنتی اکسیدانی در نوزادان و بزرگسالان دارد .
تمایل لاکتوفرین برای جذب آهن به عنوان یک ترکیب اصلی سیستم دفاعی غیراختصاصی میزبان علیه پاتوژن های بی شماری در نظر گرفته می شود. این پروتئین با جذب آهن آزاد، محیط را عاری از این عنصر می کند. در نتیجهی این جذب، باکتری ها و پاتوژن هایی که برای زندگی، رشد و تکثیر خود به آهن نیاز دارند از آن محروم مانده و قادر به ادامه زندگی نمی باشند. به این ترتیب لاکتوفرین به طور غیرمستقیم عفونت را مهار می کند.
اخیرا کمپانی بیوتکنولوژی سنگاپوری Turtle Tree از محصول جدید خود، لاکتوفرین تولید شده با استفاده از تکنولوژی تخمیر میکروبی (Precision fermentation) رونمایی کرده است ( Uses microbial hosts as “cell factories” for providing specific functional ingredients ).
با این روش امکان تولید لاکتوفرین در حجم بالاتر و با صرفه اقتصادی بیشتر فراهم شده است. این محصول animal-free بوده و با کسب تاییدیه های لازم از FDA؛ تا اواخر سال ۲۰۲۳ وارد بازار خواهد شد. این محصول بسیار مناسب برای غنی کردن و بالا بردن ارزش غذایی plant-based milk products خواهد بود.
👇👇👇👇
برای مطالب بیشتر :
https://senioradvisor.ir/food-industry-magazine/news/