کفیر – سوپر فود لبنی –
کفیر یک فرآورده تخمیری شیری است که با اضافه کردن دانه های کفیر و یا کشت های آغازگر تجاری طی تخمیر الکلی – لاکتیکی از شیر تولید می شود. دانه های کفیر که ترکیبی از مخمرها، لاکتیک اسید باکتری ها، استیک اسیدباکتری ها و پلی ساکاریدها بوده، شکلی شبیه گل کلم دارند. این دانه ها میتوانند حاوی حدود ۶۰ سویه مختلف از باکتری و مخمرها بوده، بنابراین منبع غنی از پروبایوتیک ها نسبت به دیگر فرآورده های لبنی تخمیری می باشند.
این فرآورده دارای بافتی شبیه ماست نوشیدنی میباشد (consider kefir to be a drinkable yougury). کفیر حاوی سطح بالایی از ویتامینهای گروه B از جمله ویتامین B12 و همچنین منبع خوبی از منیزیم است. از این محصول لبنی به دلیل دارا بودن اثرات سلامتی بخش به عنوان یک سوپرفود لبنی نام برده میشود. مهمترین تفاوت آن با ماست در نوع تخمیر انجام شده است.
دانه های کفیر از ۸۳ الی ۹۰ درصد لاکتیک اسید باکتری ها و ۱۰ تا ۱۷ درصد باقی مانده نیز شامل مخمر، باکتری های استیک اسید و پلی ساکارید کفیران می باشد. کالچرهای تجاری کفیر (Direct to Vat) امروزه به وسیله اکثر کارخانجات لبنی جهت تولید این محصول استفاده میشوند و حاوی سویههای لاکتیک اسید باکتریها و مخمرها میباشد (kefir starter culture).
نوشیدنی کفیر
مطابق استاندارد ملی ایران شماره ۱۱۱۷۷ (نوشیدنی کفیر -ویژگی ها و روش های آزمون-) نوشینی کفیر یک فرآورده تخمیری است که با دانه های کفیر یا با استفاده از کشت های آغازگر تجاری شامل باکتری های سنتی ماست و حداقل یک سویه پروبایوتیک و یک سویه مخمر، در اثر افزودن آب آشامیدنی با یا بدون مواد افزودنی رقیق شده و پس از بسته بندی عرضه می شود. این محصول دارای حداقل ۵ درصد ماده خشک بدون چربی شیر (MSNF) ، اسیدیته حداقل ۰/۶ درصد (بر حسب اسید لاکتیک)، حداکثر ۰/۵درصد اتانول و pH حداکثر ۴/۵ می باشد.
ارزش تغذیهای
غنی بودن از نوترینت ها، پروبایوتیک بودن، دارا بودن ویژگی های آنتی باکتریال، هضم راحت تر برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز (در مقایسه با شیر) به دلیل تجزیه لاکتوز به اسیدلاکتیک توسط لاکتیک اسید باکتری ها از فواید استفاده از این فرآوردهی تخمیری میباشد.
👇👇👇👇
https://www.healthline.com/nutrition/9-health-benefits-of-kefir
برای اطلاعات بیشتر:
https://senioradvisor.ir/food-industry-magazine/news