اسپیرولینا و کُلُرلا – شباهتها و تفاوتها –
اسپیرولینا (Spirulina) و کُلُرلا (Chlorella) هر دو جلبک هایی هستند که امروزه دارای محبوبیت زیادی به عنوان یکی از اجزای فرمولاسیون های غذایی (Food Ingredient) و همچنین در مارکت مکمل ها (supplement world) می باشند. هر دو به عنوان سوپرفودهای غذایی شناخته می شوند. استفاده از هر دو می تواند دارای اثرات سلامتی بخشی باشد، از جمله کمک به سلامت قلب با پایین آوردن سطح کلسترول و فشار خون. همچنین می توانند سبب پایین آوردن قند خون نیز شوند. هر دو دارای پروفایل تغذیه ای کاملی می باشند.
پروفایل تغذیهای
اسپیرولینا متعلق به خانواده Microcoleaceae و کلرلا به خانواده chlorellaceae تعلق دارد. پروتئین به دست آمده از هر دو دارای تمامی ۹ آمینو اسید ضروری بوده و در گروه پروتئین های کامل قرار می گیرد. برخی از بررسی ها نشان می دهد که بعضی از سویه های اسپیرولینا دارای حدود ۱۰ درصد پروتئین بیشتر نسبت به کلرلا می باشند.
در وزن برابر، کلرلا دارای کالری بیشتری است (۱۱۵ کالری در هر ۲۸ گرم، نسبت به ۸۱ کالری در هر ۲۸ گرم اسپیرولینا). هر دو غنی از چربی های غیراشباع (چربی های امگا) بوده با این تفاوت که چربی موجود در کلرلا از نوع Omega3 و چربی موجود در اسپیرولینا از نوع Omega6 می باشد. کلرلا دارای مقادیر بالاتری منیزیم، آهن، روی و ریبوفلاوین است. کلرلا دارای کلروفیل بیشتر (تا حدود ۱۰ برابر) و به رنگ سبز بوده در حالی که اسپیرولینا دارای رنگدانه و آنتی اکسیدان PHYCOCYANIN و دارای رنگ سبز – آبی می باشد.
قابلیت هضم و دسترسی زیستی
مکمل های حاوی کلرلا گرانتر هستند زیرا کلرلا دیواره سلولی ضخیمی دارد که هضم آن را مشکل نموده، ضمن این که بخشی از مواد مغذی در داخل دیواره قرار گرفته اند. به همین جهت می بایست قبل از ارائه به بازار، تحت فرآوری جهت تولید مکملی قابل هضم و دارای دسترسی به مواد مغذی قرار گیرد. بنابراین روی لیبل مکمل های کلرلا به دنبال عبارت “broken cell wall” باشید. با توجه به موارد گفته شده هر کدام از این دو جلبک، حاوی ویژگی های منحصر به فردی هستند و با انتخاب هر یک می توانید از اثرات سلامتی بخششان بهره ببرید، اما:
۱. اگر از داروی خاصی استفاده می کنید قبل ار استفاده، با پزشک خود مشورت کنید
۲. از مکمل های تهیه شده توسط برندهای معتبر استفاده کنید.
👇👇👇👇
https://www.healthline.com/nutrition/chlorella-spirulina
برای مطالب بیشتر به وبسایت ما مراجعه کنید:
https://senioradvisor.ir/food-industry-magazine/news/