روغن نارگیل و روغن MCT (ویژگیها و تفاوتها)
تفاوت روغن نارگیل و روغن MCT
MCT Oils چربی های اشباعی هستند که به سرعت در بدن هضم و جذب می شوند. روغنهای زنجیره متوسط ( medium chain triglyceride oils) دارای ۶ تا ۱۲ اتم کربن می باشند. روغنهای MCT بر اساس تعداد اتم کربن به ۴ نوع (Four Types) تقسیم بندی می شوند:
Caproic Acid (6 carbons)
Caprilic Acid (8 carbons)
Capric Acid (10 carbons)
Lauric Acid (12 carbons)
از تصفیه روغن نارگیل و یا روغن پالم و جزء به جزء کردن به منظور جدا کردن سایر ترکیبات و تغلیظ تری گلیسریدهای زنجیره متوسط (MCT) حاصل می شوند. MCT Oils موجود در بازار معمولا شامل ۸۰-۵۰% کاپریلیک و ۵۰-۲۰% کاپروئیک هستند. coconut oil اما از پرس سرد میوه نارگیل استخراج و دارای مقادیری MCT (بیش از ۵۰ درصد) + مقادیریLCT ( long chain triglycerides) و همچنین چربی های غیر اشباع می باشد. نقطه دود coconut oil (دمایی که در آن روغن اکسید می شود) ۳۵۰ درجه فارنهایت و برای MCT Oils در حدود 302 درجهی فارنهایت می باشد. به همین دلیل روغن نارگیل، برای پخت و پز در دمای بالا مناسب تر است. از MCT Oils به وفور در اسموتی ها، سالاد و به منظور ایجاد بافتی خامه ای در قهوه می توان استفاده نمود. نتایج مطالعات نشان می دهد که MCT Oils در افزایش متابولیسم (boosting metabolism)، احساس سیری، تولید انرژی و کاهش وزن به دلیل هضم و جذب سریع، موثر ترند و یکی از اینگردینت های رایج مورد استفاده در رژیم های کتو می باشند. این چربی ها بدون طعم و در دمای اتاق مایع بوده، در حالی که coconut oil دارای ته مزه ای شیرین (Sweet Taste) و در دمای اتاق جامد می باشد.
**** در مصرف هر دو، در رژیم غذایی خود می بایست حد اعتدال را رعایت نمایید.
👇👇👇👇
https://www.medicinenet.com/mct_oil_vs_coconut_oil_whats_the_difference/article.htm
https://www.healthline.com/nutrition/mct-oil-vs-coconut-oil
مطالب بیشتر در:
https://senioradvisor.ir/food-industry-magazine/news