حداقل غلظت بازدارنده Minimum Inhibitory Concentration) MIC)
2020/12/08
ارسال شده توسط sara ghorbani
3.35k بازدید
حداقل غلظت بازدارنده
- (Minimum Inhibitory Concentration (MIC حداقل غلظتی از یک ترکیب آنتی میکروبیال بوده، که از رشد 90 درصد از جمعیت میکروبی جلوگیری مینماید.
- مقادیر MIC بر اساس نوع ترکیب آنتی میکروبی مورد بررسی و همینطور نوع میکروارگانیسم متفاوت میباشد.
- این شاخص به صورت میکروگرم در میلیلیتر و یا میلیگرم در لیتر بیان میشود.
- از رایج ترین روشها برای تعیین MIC، رقیق سازی در محیط کشت و بررسی کدورت ایجاد شده، (Broth dilution method) میباشد. معمولا از محیط مولر هینتون براث (Mueller Hinton Broth) به دلیل این که اکثر میکروارگانیسمها قابلیت رشد در این محیط را دارا بوده و همچنین فاقد مواد بازدارنده و جلوگیری کننده از فعالیت ترکیبات آنتی میکروبیال میباشد، برای انجام این آزمون استفاده میشود.
- با توجه به نوع پاتوژن و ترکیب آنتی میکروبیال مورد بررسی، اجزای محیط میتواند تغییر و یا تطبیق داده شود.
- در این روش رقتهای متوالی از ترکیب نگهدارندهی مورد بررسی تهیه، میزان مشخصی از میکروارگانیسم تلقیح و پس از طی زمان انکوباسیون (24-18 ساعت بر اساس نوع ارگانیسم)، لولهها از نظر میزان کدورت بررسی میشوند. اولین لولهای که در آن کدورتی دیده نشود، بهعنوان کمترین غلظت بازدارندهی ترکیب آنتی میکروبیال مورد بررسی، در نظر گرفته میشود.
References:
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11420333/
- https://microbeonline.com/minimum-inhibitory- concentration-and-minimum-bactericidal-concentration-mbc/
دیدگاهتان را بنویسید