افزودنیها
2021/07/21
ارسال شده توسط aida jalili
4.81k بازدید
- افزودنی ها، ترکیباتی هستند که حین فرآوری مواد غذایی برای بهبود ویژگیهای حسی، فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و یا افزایش مدت زمان ماندگاری و کاهش ضایعات محصول، استفاده میشوند.
- بسیار متنوع و پرکاربرد بوده و براساس نقشهای عملکردی خود در گروههای مختلفی طبقهبندی میشوند.
- در کل ۲۷ گروه از افزودنیها وجود داشته که سازمان JECFA بر آنها نظارت و در صورت عدم ایجاد مشکل برای سلامتی، E number مخصوص به خود را خواهند داشت، البته با ADI مشخص.
مواد افزودنی در شرایط زیر نباید استفاده شوند:
- پنهانکردن فساد در محصول
- فریب مصرفکننده
- زمانی که استفاده از افزودنی، مستلزم کاهش قابل توجهی در مواد مغذی مهم باشد.
- چنان چه بتوان، اثر مورد نظر را با به کارگیری دستورالعملهای مربوط به GMP به دستآورد.
- استفاده از مقادیر بیشتر از حداقل لازم، برای رسیدن به اثرات مطلوب.
- به طور کل افزودنیها مانند بسیاري مواد دیگر در کنار مزایاي متعدد، معایبی نیز داشته و مسلما مطمئنترین راه، استفاده از غذاها و سبزيهاي تازه بوده که البته در دنیاي امروز چندان امکانپذیر نیست.
۱) کتاب دانش فنی تخصصی (رشتهی صنایع غذایی) / سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی /انتشار: ۱۳۹۷
۲) افزودنی هاي مواد غذایی چه هستند و چه تاثیري بر سلامتی ما دارند؟ / نفیسه محمد رحیمیها، کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
3) Classification and Technological Purposes of Food Additives: The European Point of View, Chemistry and Hygiene of Food Additives pp 1-21
دیدگاهتان را بنویسید