آسه ﺳﻮﻟﻔﺎم – ﮐﺎ
2021/06/07
ارسال شده توسط aida jalili
410 بازدید
- آسه ﺳﻮﻟﻔﺎم – ﮐﺎ ﺗﻮﺳﻂ ﻫﻮﭼﺴﺖ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان تریبی ﺷﯿﺮﯾﻦﮐﻨﻨﺪه ﻣﻄﺮح ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻧﻤﮏ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ۶-ﻣﺘﯿﻞ-۱۲۳-اﮐﺴﺎﺗﺎزازﯾﻦ- ۴(۳H) -۲و۲ –دياﮐﺴﯿﺪ ﺑﺎ ﻓﺮﻣﻮل ﻣﻮﻟﮑﻮﻟﯽ C4H4KNO4S و وزن ﻣﻮﻟﮑﻮﻟﯽ ۲۰۱/۲۴ میباشد.
- ﯾﮏ ﭘﻮدر ﮐﺮﯾﺴﺘﺎﻟﯽ ﺳﻔﯿﺪ، ﺗﻘﺮﯾﺒﺎً ۲۰۰-۱۲۰ ﺑﺎر ﺷﯿﺮﯾﻦﺗﺮ از ﺳﺎﮐﺎرز و با ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺣﻼﻟﯿﺖ بالا در آب میباشد، شیرینی آن مشابه آسپارتام است و قیمتی پایینتر از آسپارتام دارد.
- آسه ﺳﻮﻟﻔﺎم – ﮐﺎ در برابر ﺣﺮارت ﭘﺎﯾﺪار اﺳﺖ، ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﻣﯽﺗﻮان از آن درفرآیندهای پخت و پز اﺳﺘﻔﺎده نمود.
- آسه ﺳﻮﻟﻔﺎم – ﮐﺎ ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ ﺑﺮاي ﺷﯿﺮﯾﻦ ﮐﺮدن ﻏﺬا ﯾﺎ ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد، ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ ﻃﻌﻢ ﺗﻠﺨﯽ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
- اﻏﻠﺐ ﺑﺎ ﺷﯿﺮﯾﻦﮐﻨﻨﺪهﻫﺎي دﯾﮕﺮ (ﻣﻌﻤﻮﻻ ًﺳوﮐﺎراﻟﻮز ﯾﺎ آﺳﭙﺎرﺗﺎم) ﻣﺨﻠﻮط ﻣﯽﺷﻮد و ﺑﺪﯾﻦوﺳﯿﻠﻪ ﻫﺮ ﺷﯿﺮﯾﻦﮐﻨﻨﺪه، ﻃﻌﻢ دﯾﮕﺮی را ﭘﻮﺷﺶ ﻣﯽدﻫﺪ و علاوه بر این اثر سینرژیستی شیرینکنندهها با یکدیگر، باعث میشود این مخلوط شیرینتر از هریک از شیرینکنندهها به تنهایی باشد.
متابولیسم و جنبهی سلامتی:
- آسه ﺳﻮﻟﻔﺎم – ﮐﺎ در ﺑﺪن اﻧﺴﺎن ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺰه نشده، ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﻫﯿﭻ ﮐﺎﻟﺮي ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻧﻤﯽﮐﻨﺪ و وﺟﻮد ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ آن ﺗﺄﺛﯿﺮي ﺑﺮ ﺑﺪن ﻧﺪارد.
- در ﺳﺎل ۱۹۸۸، USFDA اﺳﺘﻔﺎده از آسه ﺳﻮﻟﻔﺎم – ﮐﺎ را در اﻧﻮاع ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻏﺬاﯾﯽ ﺧﺸﮏ و ﻣﺸﺮوﺑﺎت اﻟﮑﻠﯽ ﺗﺼﻮﯾﺐ و در ﺳﺎل ۲۰۰۳، اﯾﻦ آژاﻧﺲ اﺳﺘﻔﺎدهی ﺧﻮد را از آسه ﺳﻮﻟﻔﺎم – ﮐﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺷﯿﺮﯾﻦﮐﻨﻨﺪهای ﻋﻤﻮﻣﯽ اﻋﻼم ﮐﺮد.
- اگرچه آسه سولفام پتاسیم مدت ماندگاری زیادی دارد اما در نهایت به استواستامید تجزیه میشود که در دوزهای بالا سمی است.
- میزان ADI این ترکیب، ۰ تا ۱۵ میلیگرم در هر کیلوگرم وزن بدن در روز است.
تهیه و تنظیم: آیدا جلیلی
منابع:
- مقاله شیرﯾﻦ ﮐﻨﻨﺪهﻫﺎي ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ / همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران/ نویسندگان: ﻧﯿﻤﺎ ﻣﺤﻤﺪﻧﮋاد ﺧﯿﺎوي ، ﻣﺤﻤﻮد ﺻﻮﺗﯽ ﺧﯿﺎﺑﺎﻧﯽ، ﺣﺠﺖ اﻗﺒﺎل / انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸
- جزوه درس صنایع آشامیدنیها/ استاد بابک غیاثیطرزی/ انتشار: ۱۳۹۹
- fao.org
دیدگاهتان را بنویسید