سیکلامات
2021/06/20
ارسال شده توسط aida jalili
555 بازدید
- ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت در ﺳﺎل ۱۹۳۷ ﮐﺸﻒ و در سال ۱۹۵۸ در آمریکا به عنوان ترکیبی GRAS، شناختهﺷﺪ. ﯾﮏ ﺷﯿﺮﯾﻦﮐﻨﻨﺪهی ﮐﻢﮐﺎﻟﺮی است.
- ﻧﻤﮑﯽ از اﺳﯿﺪﺳﯿﮑﻠﻮﻫﮕﺰﯾﻞﺳﻮﻟﻔﺎﻣﯿﮏ بوده و ﺑﻪ ﺻﻮرت ﭘﻮدری ﮐﺮﯾﺴﺘﺎﻟﯽ و ﺳﻔﯿﺪرﻧﮓ وﺟﻮد دارد.
- ﺑﻪ ﻓﺮم اﺳﯿﺪ ﺳﯿﮑﻼﻣﯿﮏ، ﺳﺪﯾﻢ و ﮐﻠﺴﯿﻢ ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت وﺟﻮد داشته وﻟﯽ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻤﻮل ﺑﻪ ﻓﺮم ﺳﺪﯾﻢ و ﮐﻠﺴﯿﻢ ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽﮔﯿﺮد.
- ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت ﺳﺪﯾﻢ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺷﯿﺮﯾﻦﮐﻨﻨﺪهای ﻏﯿﺮﻣﻐﺬي و ﻧﻤﮏ ﮐﻠﺴﯿﻢ آن ﺑﻪ وﯾﮋه در رژﯾﻢﻫﺎي ﮐﻢ ﺳﺪﯾﻢ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽﮔﯿﺮد.
- ۳۰ ﺑﺮاﺑﺮ ﺷﯿﺮﯾﻦﺗﺮ از ﺳﺎﮐﺎرز اﺳﺖ.
- معمولا در ترکیب با ساخارین مصرف شده و اﺛﺮ ﺳﯿﻨﺮژﯾﺴﺘﯽ ﺧﻮﺑﯽ از ﻟﺤﺎظ ﺷﯿﺮﯾﻨﯽ ﺑﺎ ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ دارد. (در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻧﻮﺷﺎﺑﻪﻫﺎي ﮐﻢﮐﺎﻟﺮي)
- در آب ﻣﺤﻠﻮل اﺳﺖ و در فرم ﻧﻤﮏ ﺳﺪﯾﻢ ﯾﺎ ﮐﻠﺴﯿﻢ، ﺣﻼﻟﯿﺖ آن اﻓﺰاﯾﺶ مییابد.
- ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ ﺳﻤﯿﺖ ﺑﺴﯿﺎر ﮐﻤﯽ را ﻧﺸﺎن داده، اﻣﺎ نتایج تحقیقات نشان میدهد که ﺗﻮﺳﻂ ﺑﺎﮐﺘﺮيﻫﺎی روده ﺑﻪ ﺳﯿﮑﻠﻮﻫﮕﺰاﯾﻼﻣﯿﻦ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺰه شده، که دارای سمیت بیشتری است.
- ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻣﺎﻫﯿﺖ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺴﻢ ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت، اﯾﻦ ﻓﺮﺿﯿﻪ ﮐﻪ ﮐﻞ درﯾﺎﻓﺖ روزاﻧﻪی ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت ﺑﻪ ﺳﯿﮑﻠﻮﻫﮕﺰاﯾﻼﻣﯿﻦ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺰه ﻣﯽﺷﻮد، خیلی مناسب نخواهد بود.
- ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﺧﯿﺮ دادهﻫﺎي ﺟﺪﯾﺪي را در ﻣﻮرد ﻣﯿﺰان ﺗﺒﺪﯾﻞ ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت ﺑﻪ ﺳﯿﮑﻠﻮﻫﮕﺰاﯾﻼﻣﯿﻦ در زمان ﻣﺼﺮف دراز ﻣﺪت اراﺋﻪ دادهاند.
- در ارتباط با تولید ﺳﯿﮑﻠﻮﻫﮕﺰﯾلاﻣﯿﻦ در ﻣﻮشﻫﺎ، ﻓﺮض ﺑﺮ اﯾﻦ اﺳﺖ ﮐﻪ ۹/۱۸ درصد از ﻣﯿﺰان ﻣﺼﺮف روزاﻧﻪی ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت ﺑﻪ ﺳﯿﮑﻠﻮﻫﮕﺰاﯾﻼﻣﯿﻦ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺰه ﻣﯽﺷﻮد.
- ﻏﻠﻈﺖ ﭘﻼﺳﻤﺎﺋﯽ ﺳﯿﮑﻠﻮﻫﮕﺰﯾﻼﻣﯿﻦ ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﻣﺼﺮف ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت، ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ﺳﻮﺧﺖ و ﺳﺎز ﺑﺪن ﺗﻮﺳﻂ ﻓﻠﻮر روده و همچنین ﻣﯿﺰان ﺣﺬف ﺳﯿﮑﻠﻮﻫﮕﺰاﯾﻼﻣﯿﻦ از ﮔﺮدش ﺧﻮن ﺑﺴﺘﮕﯽ دارد.
- ﻣﯿﺰان ﻣﺼﺮف روزاﻧﻪی ﻗﺎﺑﻞ ﻗﺒﻮل ADI ﺑﺮاي ﺳﯿﮑﻼﻣﺎت ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﯿﺘﻪی ﻋﻠﻤﯽ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ SCF و ﮐﻤﯿﺘﻪ ﺗﺨﺼﺼﯽ ﻣﺸﺘﺮك ﻣﮑﻤﻞﻫﺎي ﻏﺬاﯾﯽ JECFA ﺑﺮ اﺳﺎس ﺳﻄﺢ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻣﻨﻔﯽ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻧﺸﺪه NOAEL ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ و ۱۱ میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن در روز میباشد.
تهیه و تنظیم: آیدا جلیلی
منابع:
۱) مقاله شیرﯾﻦ ﮐﻨﻨﺪهﻫﺎي ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ / همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران/ نویسندگان: ﻧﯿﻤﺎ ﻣﺤﻤﺪﻧﮋاد ﺧﯿﺎوي ، ﻣﺤﻤﻮد ﺻﻮﺗﯽ ﺧﯿﺎﺑﺎﻧﯽ، ﺣﺠﺖ اﻗﺒﺎل / انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸
۲) جزوه درس صنایع آشامیدنیها/ استاد بابک غیاثیطرزی/ انتشار: ۱۳۹۹
www.sciencedirect.com (۳
دیدگاهتان را بنویسید