لاکتولوز
2021/06/22
ارسال شده توسط armin azizi
658 بازدید
- در طول فرآیند دمایی شیر، مقداری از لاکتوز به لاکتولوز، دی ساکاریدی شامل گالاکتوز و فروکتوز تبدیل میشود
- مقدار لاکتولوز در شیر با افزایش دما افزایش پیدا نموده و می توان مقادیر آن را از طریق HPLC & GC تعیین نمود.
UHT VS pasteurization milk
- میزان ۶۰۰-۱۰۰ میلی گرم بر لیتر، مقدار لاکتولوزی است که برای شیر فرادما (UHT) تعیین شده است.
مشکلاتی که میتواند در نتیجهی دریافت مقادیر بالایی لاکتولوز ایجاد میشود:
- کمبود آب بدن
- اسهال
- فعالیت بیش از حد روده.
- حالت تهوع.
- استفراغ.
- گرفتگی شکم
- اضافه کردن سیترات یا فسفات میتواند سبب افزایش میزان تشکیل لاکتولوز شود و این مورد در شیرهای UHT، که در آنها از فسفاتها و یا سیتراتها، به منظور افزایش پایداری پروتئینها، استفاده میشود، مشخصتر میباشد.
- افزایش 10 درصدی میزان سیترات و 20 تا 40 درصدی میزان فسفات، میزان تشکیل لاکتولوز را تا 2 برابر افزایش میدهد.
- با افزودن نمکهای یونی محلول، همچون کلسیم کلراید، میزان تشکیل لاکتولوز کاهش پیدا میکند، احتمالا از طریق کاهش فسفات و یا سیترات و یا پایین آوردن میزانpH. از سوی دیگر اضافه کردن کلسیم کربناته قلیایی نامحلول، سبب تشدید تشکیل این ترکیب میشود.
اثرات مثبت لاکتولوز در بدن
- دارا بودن اثرات آنتی اکسیدانی و پری بیوتیکی
- پایین آوردن سطح گلوکز خون
- جلوگیری از ابتلا به تومورها
- برای تعیین مقدار لاکتولوز علاوه بر روش های HLPC و GC روشی دیگر بهنام روش Enzymatic-spectrophotometricmethod وجود دارد. که در آن لاکتولوز به فروکتوز و گالاکتوز و لاکتوز به گلوکز و گالاکتوز(به وسیله بتاگالاکتوزیداز) تبدیل می شود.
- گلوکز توسط گلوکز اکسیداز خارج شده و میزان فروکتوز پس از یک سری واکنشهای آنزیمی به روش اسپکتروفتومتری تعیین میشود. حد تشخیص این روش تقریباً 10 میلی گرم در لیتر است.
منابع:
1: Lactulose:Significancein Milk and Milk ProductsSonali L. Parekh Volume 5 Number 11(2016) pp. 721-732
2: High temperature processing of milk and milk products HILIton C. 2017
تهیه و تنظیم :
آرمین عزیزی
sn
دیدگاهتان را بنویسید