انواع پودر شیر
2020/02/15
ارسال شده توسط armin azizi
1.32k بازدید
انواع پودر شیر
- پودر شیر پس چرخ : چربی شیر سبب ایجاد تندی(rancidity)، اکسیداسیون و همچنین سبب افزایش قیمت درپودرتهیه شده نهایی می شود. به همین دلیل از شیر پس چرخ با چربی پایین تر، (حدود ۱/۵درصد یا کمتر) به منظورافزایش مدت زمان ماندگاری و کاهش قیمت استفاده می شود.
- پودر شیر فوری: ویژگی بازسازی بهتری نسبت به پودرمعمولی داشته و دارای ویژگی هایی نظیر : رطوبت پذیری، نفوذ پذیری، تعلیق، ,پخش شدن سریع بدون گلوله شدن و حل شدن فوری می باشد.
- پودر شیر بازساخته : جانشین شیر خام بوده و زمانی که شیر خام در دسترس نباشد مورد استفاده قرار می گیرد و از ۳ درصد چربی شیر، ۱۰ درصد پودر شیر پس چرخ و ۸۷ درصد آب تشکیل شده و توانایی جریان پذیری و بازسازی (دیسپرسیون و انحلال) خوبی دارد.
- پودر شیر تغییر یافته (اصلاح شده): در ترکیبات آن یک یا چند جز اصلی با ترکیباتی از منابع غیر لبنی جایگزین می شود. ارزان است و در تولید غذا های مدرن و غذای کودک و… کاربرد دارد. در این محصول هر یک از سه ترکیب اساسی شیر می تواند با ترکیباتی از سایر منابع جایگزین شود (لاکتوز با سارکارز، پروتئین ها با پروتئین سویا، بادام زمینی یا پنبه دانه و چربی شیر با روغن نارگیل، ذرت، پالم یا الئو مارگارین)
- پودر شیر بدلی: مشابه شیر بوده اما خلاف شیر اصلاح شده فاقد هر گونه اجزا شیری مستقیم می باشد. تنها کازئینات سدیم حاصل از فرآوری شیر پس چرخ به صورت غیر مستقیم به عنوان یک منبع پروتئینی استفاده می شود. سایر مواد خام مورد استفاده به عنوان منبع پروتئین، شامل : آرد سویا، پنبه دانه، پروتئین های تک یاخته (SCP) و پروتئین های ماهی است. چربی های گیاهی نیز به علت ارزان بودن استفاده می شوند.
TERMINOLOGY
- Reconstituted milk: milk reconstituted by combining whole milk powder or skim milk powder with the appropriate amount of water and in skim milk powder adding milk fat separately in such quantity that desired fat content is achieve
حسن رشیدی و جواد سیفی هاچه سو (۱۳۸۹)
مبانی تولید فراورده های شیری غلیظ شده وخشک
چاپ اول
تهیه و تنظیم:آرمین عزیزی
دیدگاهتان را بنویسید