روشهای اندازهگیری آباندازی در ماست
اندازهگیری میزان سینرسیس در ماست:
۱) با استفاده از سانتریفوژ:
یکی از راههای متداول جداسازی، سانتریفوژ کردن است. سانتریفوژ کردن روشی است، که اجزای یک مخلوط یا ترکیب را با استفاده از نیروی گریز از مرکز از یکدیگر جدا میکند. دستگاه سانتریفوژ (Centrifuge) ابزاری است که عموماً توسط یک موتور الکتریکی عمل میکند، که در آن روتور، حول محور ثابت میچرخد. سانتریفوژ با استفاده از تاثیر نیروی گریز از مرکز (g-force)، مواد را با توجه به چگالیهایشان، جدا میکند. انواع مختلف روشهای جداسازی با نیروی گریز از مرکز، شامل ایزوپیکنیک (Isopycnic)، اولترافیلتراسیون (Ultrafiltration)، گرادیان چگالی (شیب چگالی)، جداسازی فازی و تشکیل رسوب، میباشد.
- تشکیل رسوب، رایجترین نوع فرآیند، در سانتریفوژها است.
- در این فرآیند، ذرات بصورت رسوب، در انتهای لولهی سانتریفیوژ جمع میشوند.
- به محلول شناور رویی، سوپرناتانت (Supernatant) و به قسمت انتهای لوله، پلت (Pellet) رسوب یا تهنشینشده، گفته میشود.
نحوهی محاسبهی میزان آباندازی توسط ساتریفیوژ:
۲) با استفاده از قیف و کاغذ صافی:
نمونهی ماست روی کاغذ صافی واتمن، روی قیفی قرار داده شده و میزان آب خارج شده از قیف پس از ۱۲۰ دقیقه، در دمای ۱۰ درجهی سانتیگراد اندازه گیری و تحت عنوان آباندازی بیان میشود.
تهیه و تنظیم: آیدا جلیلی
کانال تلگرامی صنعت شیر (me/dairyscience)
آزمایشگاه صنایع لبنی (مدرس: آزاده صیادی)
www.eppendorf.com
www.medpip.com
دیدگاهتان را بنویسید