ساخارین
2021/05/15
ارسال شده توسط aida jalili
496 بازدید
- ساﺧﺎرﯾﻦ ﺗﻮﺳﻂ رﻣﺴﻮن و ﻓﺎﻟﺒﺮگ در ﺳﺎل ۱۸۷۸ در داﻧﺸﮕﺎه ﺟﺎن ﻫﺎﭘﮑﯿﻨﮕﺰ ﺑﺎﻟﺘﯿﻤﻮر ﮐﺸﻒ ﺷﺪ.
- ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ ﯾﮏ ﺷﯿﺮﯾﻦﮐﻨﻨﺪه ﻏﯿﺮﻣﻐﺬي از ۱و۲- ﺑﻨﺰواﯾﺰوﺗﯿﺎزول -۳ – (2H) ﺑﺮ ۱و۱دياﮐﺴﯿﺪ اﺳﺖ.
- ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ پسﻃﻌﻢ ﺗﻠﺦ ﯾﺎ ﻓﻠﺰي ﻧﺎﺧﻮﺷﺎﯾﻨﺪی داشته و ارزانقیمت است.
- از آنجا ﮐﻪ ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﻣﻘﺪار ﮐﻤﯽ در آب ﻣﺤﻠﻮل اﺳﺖ، اﯾﻦ ﺷﯿﺮﯾﻦﮐﻨﻨﺪه ﻣﻌﻤﻮﻻ ًﺑﻪ ﺻﻮرت ﻧﻤﮏ ﺳﺪﯾﻢ یا کلسیم اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﺷﻮد. ﻫﺮ دو ﻧﻤﮏ ﺑﺴﯿﺎر ﻣﺤﻠﻮل در آب ﻫﺴﺘﻨﺪ.
- ساخارین به سه فرم اسیدساخارین، ساخارین سدیم و ساخارین کلسیم وجود دارد ولی متداولترین نوع آن ساخارین سدیم است که به علت حلالیت و پایداری بالا مورد استفادهی وسیعی قرار میگیرد.
- ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ ﺣﺪود ۳۰۰ تا ۶۰۰ ﺑﺮاﺑﺮ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮ از ﺳﺎﮐﺎرز اﺳﺖ.
- ﺑﻪ دﻟﯿﻞ اﯾﻦ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﻧﺸﺎن داده ﺑﻮد ﮐﻪ ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ ﺑﺎﻋﺚ اﯾﺠﺎد ﺳﺮﻃﺎن در ﻣﻮش ﺻﺤﺮاﯾﯽ (ﻋﻤﺪﺗﺎ ﺳﺮﻃﺎن ﻣﺜﺎﻧﻪ) ﻣﯽﺷﻮد، FDA در ﺳﺎل ۱۹۷۷ ﺳﻌﯽ نمود ﻣﺼﺮف ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ را ﻣﻤﻨﻮع نماید.
- اگرچه، مطاﻟﻌﺎت ﺑﺴﯿﺎري در ﻣﻮرد ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ اﻧﺠﺎم ﺷﺪهاﺳﺖ. ﻫﯿﭻ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪاي ﺗﺎﮐﻨﻮن راﺑﻄﻪی ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ و روﺷﻨﯽ ﺑﯿﻦ ﻣﺼﺮف ﺳﺎﺧﺎرﯾﻦ و ایجاد ﺧﻄﺮ برای ﺳﻼﻣﺘﯽ در اﻧﺴﺎن در مقادیر مجاز استفاده را، ﻧﺸﺎن ﻧﺪاده اﺳﺖ.
- ADI ساخارین ۱۵ میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن در روز میباشد.
تهیه و تنظیم: آیدا جلیلی
منابع:
- مقاله شیرﯾﻦ ﮐﻨﻨﺪهﻫﺎي ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ / همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران/ نویسندگان: ﻧﯿﻤﺎ ﻣﺤﻤﺪﻧﮋاد ﺧﯿﺎوي ، ﻣﺤﻤﻮد ﺻﻮﺗﯽ ﺧﯿﺎﺑﺎﻧﯽ، ﺣﺠﺖ اﻗﺒﺎل / انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸
- جزوه درس صنایع آشامیدنیها/ استاد بابک غیاثیطرزی/ انتشار: ۱۳۹۹
- rdiet.ir
دیدگاهتان را بنویسید