سیستم میکروفیلتراسیون
2020/07/12
ارسال شده توسط reyhaneh asadi
1.25k بازدید
- سیستم میکروفیلتراسیون یا MFS، به منظور جداسازی ذرات به روش فیزیکی، در فرآیندهای دارویی، غذایی و شیمیایی استفاده می شود.
- این سیستم با یک غشا و یک لایه ی نازک از مایع تثبیت کننده ای که روی غشا قرار می گیرد، کار می کند. ماده ای که برای تثبیت استفاده می شود، بستگی به ترکیب مایع- جامد دارد. مایع تثبیت کننده باعث می شود که جداسازی ذرات کوچکتر از 1 میکرون، امکان پذیر شود. مواد یا ذرات جامد، در لایه ی تثبیت کننده ی نازک قرار گرفته و به این ترتیب از مایعات جدا می شوند. لایه ی مایع تثبیت کننده به همراه ذرات جامد، خشک شده و به طور خودکار از غشای استوانه ای خارج می شود. پس از انجام فرآیند، دستگاه، لایه ی مایع تثبیت کننده را دوباره پر می کند و در نتیجه می توان فرآیند میکروفیلتراسیون را دوباره آغاز نمود.
- مایع تثبیت کننده می تواند سلولز، پرلیت، زئولیت و یا کربن فعال باشد.
- میکروفیلترهای صنعتی، معمولا دارای بیش از 100 لوله هستند که به صورت یکپارچه قرار گرفته اند. اشکال جایگزین این لوله ها، می تواند صفحه ها و یا فیبرهای توخالی باشند.
- میکروفیلترهای صنعتی، به صورت پلیمری، سرامیکی و استیل ضد زنگ، در اشکال مسطح یا لوله ای قرار دارند.
- دستگاه میکروفیلتر، قادر است، %99/99 – %99/5 از باکتری ها و اسپورها را نابود سازد.
تاثیر دما بر اثربخشی فرآیند میکروفیلتراسیون
میکروفیلتراسیون در دمای 30 درجه ی سانتی گراد، به تنهایی، به عنوان فرآیند حرارتی برای شیر، مناسب نیست، زیرا امکان نفوذ کلیفرم ها در این حالت وجود دارد.
میکروفیلتراسیون در دمای 50 درجه ی سانتی گراد، می تواند مدت زمان ماندگاری شیر را در مقایسه با فرآیند پاستوریزاسیون(LTLT ) 15 تا 20 روز افزایش دهد.
میکروفیلتراسیون در دمای 30 درجه ی سانتی گراد در کاهش بار میکروبی و افزایش ماندگاری شیر نسبت به میکروفیلتراسیون در 50 درجه ی سانتی گراد تاثیر کمتری دارد.
میکروفیلتراسیون در دمای 50 درجه ی سانتیگراد، یک جایگزین مناسب برای تولید شیر با مدت زمان ماندگاری طولانی، بدون استفاده از درجه حرارت بالا میباشد.
کاربرد سیستم میکروفیلتراسیون در صنعت لبنیات
- جداسازی چربی/میکروارگانیسم ها از کنسانتره/ایزوله ی آب پنیر
- جداسازی کازئین/آب پنیر
- کلریفای کردن براث های تخمیری
- جداسازی میکروارگانیسم ها، کلاریفیکاسیون
- این دستگاه، در تصفیه ی آب و فاضلاب نیز، استفاده می شود.
مزایای استفاده از MFS یا سیستم میکروفیلتراسیون
- عدم نیاز به مواد شیمیایی
- هزینه ی عملیاتی پایین
- تماما اتوماتیک
- امکان انجام فرآیند به صورت استریل
- جریان ورودی بالا
- استفاده از فشار کمتر از 4 بار
- به صورت کامل تهیه شده از استیل ضدزنگ
تهیه و تنظیم : ریحانه اسدی
منابع :
- Solid/liquid separation book/E.S.Tarleton et al./2007
- https://www.lenntech.com/microfiltration.htm
- http://synderfiltration.com/microfiltration/membranes
- Microfiltration:Applications and potentialities in the dairy industry/Geneviève Gésan-Guiziou/2013
- Sanitary aspects and technological challenges of whole milk microfiltration at low temperatures/Rafael Fagnani et al./ FOOD TECHNOLOGY/vol.51 no.8 Brasília.Aug. 2016
- Designing Food Safety and Equipment Reliability Through Maintenance Engineering book By Sauro Riccetti/ 2013
دیدگاهتان را بنویسید