پودر شیر بدلی Imitation Milk Powder
2020/05/14
ارسال شده توسط armin azizi
336 بازدید
پودر شیر بدلی
- شیرهای بدلی مشابه شیر است اما خلاف شیرهای اصلاح شده، فاقد هر گونه اجزای شیری مستقیم می باشد. تنها کازئینات سدیم حاصل از فرآوری پودر شیر پس چرخ، به صورت غیر مستقیم و به عنوان یک منبع پروتئینی در شیرهای بدلی استفاده می شود.
فرمولاسیون پودر شیر بدلی
- در فرمولاسیون پودر شیر بدلی از چربی حیوانی مانند: اولئومارگارین، روغن ماهی و …. استفاده میشود. از چربیهای گیاهی نیز به علت ارزان تر بودن استفاده می شود، مانند: روغن نارگیل، سویا، پالم و غیره….
- مواد خام مورد استفاده به عنوان منبع پروتئین در پودر شیر بدلی شامل: آرد سویا با ۵۰٪ پروتئین، بادام زمینی، پروتئینهای تک یاخته (SCP) و پروتئین های ماهی می باشد.
- لاکتوز ممکن است با ساکارز، شربت ذرت، شربت گلوکز یا سایر قندها جایگزین شود. در کنار پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها، ریز مغذیهایی مانند: ویتامین ها و مواد معدنی نیز اضافه شده و همچنین پایدار کننده ها، امولسیفایرها، کاکائو، شکلات، وانیل، کارامل و سایر طعم دهنده ها نیز استفاده می شود.
دلایل استفاده ی گسترده از پودر شیر بدلی
- هزینه های تولید پایین تر: چربی گیاهی جایگزین شده در فرمولاسیون با چربی شیر، حدود ۳۰ درصد و پروتئین های گیاهی مورد استفاده در مقایسه با قیمت اجزاء شیری مشابه، ۷۰٪ ارزانتر می باشد.
- بیشتر از ۶۰٪ جمعیت جهان در مکانهایی زندگی می کنند که گاو شیری و تولید شیر وجود ندارد. پس محصولات شیری بدلی می تواند به کاستن نیازهای آنان کمک نماید.
- شیرهای بدلی نسبت به پودر شیر مدت زمان ماندگاری طولانی تری دارند.
- کشورهای در حال توسعه قادر خواهند بود از مواد خام جهت تولید پودر شیر بدلی استفاده کنند، که در مقایسه با پودر شیر وارداتی ارزانتر می باشد.
شیر سویا
- یک گروه مجزا از این نوع محصولات، شیر سویا و فرآوردههای براساس شیر سویا می باشد. شیر سویا می تواند به صورت مستقیم و یا پس از فرآوری بیشتر (خشک کردن) مصرف شود.
- غیر فعال سازی مهار کنندهی تریپسین در شیر سویا، یکی از مرحل فرآوری بوده، به طوری که شیر تولیدی طعم و آرومای خوشایند و مطلوبی دارد.
- شیر سویا از۶/۳- ۵/۱درصد پروتئین، ۱۰-۳ درصد قند و ۴/۹۰ – ۵/۸۷ درصد آب تشکیل شده است. این محصول به دلیل اینکه مکمل شیر گاو نمی باشد، پس یک فرآوردهی مجزا بوده و شیر بدلی محسوب نمی شود.
TERMINOLOGY
SOY MILK: Produced by soaking and grinding soy beans, boiling the mixture and filtering out remaining particulates. It is a stable emulsion and made up of protein & sugar and water.
تهیه و تنظیم : آرمین عزیزی
مبانی تولید فراورده های شیری غلیظ شده وخشک
حسن رشیدی و جواد سیفی هاچه سو (۱۳۸۹)
چاپ اول
دیدگاهتان را بنویسید