پودر شیر فوری Instant Milk Powder
2020/06/02
ارسال شده توسط armin azizi
1.35k بازدید
پودر شیر فوری
- پودر شیر فوری، به گونهای تولید می شود که ویژگی بازسازی بهتری، نسبت به پودر شیر معمولی داشته باشد.
- هدف از این فرآیند، بهبود برخی از ویژگیها و دستیابی به فرآوردهای مناسب است. رسیدن به ویژگی فوری بودن، با آگلومره کردن ذرات، انجام میپذیرد که موجب افزایش مقدار هوای ورودی بین ذرات پودر می شود.
- در طی بازسازی، آب جایگزین هوا میشود و ذرات پودر خیس شده، پیش از اینکه انحلال آغاز شود، پخش می شوند.
- هوای محبوس شده، باعث تماس مقدار زیادی از آب با ذرات پودر طی بازسازی شده، که این امر، از تشکیل لایهی متراکم در اطراف گروههای ذرات جلوگیری می کند.
- فوری سازی عبارت است از خیس کردن سطح ذرات با بخار، آب یا مخلوطی از هر دو، آگلومره کردن، خشک کردن مجدد با جریان هوای داغ، خنک کردن و طبقه بندی بر اساس اندازه- ی ذرات.
- در یک محصول فوری نشده، لایه ی ویسکوزی که اطراف ذرات تشکیل می شود، نزدیک شدن آب بیشتر را به تأخیر می اندازد و در نتیجه زمان انحلال طولانی می شود.
- دو روش اصلی فوری سازی وجود دارد، مرطوب سازی مجدد و روش مستقیم.
- در روش مرطوب سازی مجدد، فوری سازی پس از این که پودر به شکل خشک تولید گردید، انجام می شود. در روش مستقیم، فوری سازی در طی خشک کردن صورت می گیرد.
فرآیند فوری سازی به روش مرطوب سازی مجدد
- در مرحله ی غربال کردن، طبقه بندی بر اساس اندازه ی ذرات (با هدف جدا کردن ذرات با اندازهی بسیار کوچک یا بزرگ) می باشد. جدا کردن ذرات با اندازهی نامناسب از توزیع نامناسب ذرات، جلوگیری مینماید.
- زمانی که هدف فوری سازی پودر شیر پس چرخ باشد، برای خیس کردن به جای آب، از محلول ۱۰ درصد شیر پس چرخ، استفاده می شود. فوری سازی اجازهی وارد شدن آسان ترکیبات گوناگون محلول در آب، مانند: لسیتین (درشیر کامل یا خامه) و مواد طعم دهنده و رنگ دهنده (در قهوهی فوری و کاکائو و….) به ذرات پودر را می دهد.
- زمانی که از شیر با چربی کامل برای فوری سازی استفاده می کنیم، چربی آزاد موجود، که ماهیت آب گریز دارد باعث تشکیل یک لایه روی ذرات می شود که قابلیت نگه داری آب را کاهش می دهد. به منظور جلوگیری از این عیب و بهبود خواص بازسازی، ذرات پودر هنگام فوری کردن، با مواد فعال کنندهی سطح ( به طور معمول ۲ درصد لستین) پوشش داده می شود.
- پودر شیر فوری و پودر شیر پس چرخ فوری، کاربردهای مشابه پودر شیر کامل و پودر شیر پس چرخ دارند. با این حال فرآورده های فوری، به جهت حل شدن آسان با کمترین میزان همزدن، کاربرد مستقیمی در مصارف خانگی دارند.
فرآیند فوری سازی به روش مستقیم
TERMINOLOGY
Agglomeration: A process called agglomeration was developed to “instantize” the powder, or make it more soluble. This process involves rewetting the fine, spray-dried powder with water to approximately 8 to 15 percent moisture and following up with a second drying cycle.
منابع:
مبانی تولید فراورده های شیری غلیظ شده وخشک حسن رشیدی و جواد سیفی 1389
http://www.milkspecialties.com
تهیه و تنظیم: آرمین عزیزی
دیدگاهتان را بنویسید