آزمون ژربر در فرآورده های لبنی ۲
2021/04/13
ارسال شده توسط armin azizi
56.08k بازدید
تعیین بوتیرومتریک محتوای چربی در شیر- آزمون ژربر، توسط دکتر Gerber در سال 1892 ابداع و در سال 1935 به عنوان روشی شامل تیمار نمونهها با اسید سولفوریک، در لیست آزمونهای لبنی، گنجانده شد.
- در خامه به روش (KOEHLERS): ۱۰ میلیلیتر اسید سولفوریک، 5/05 میلیلیتر خامه، 5 میلیلیتر آب و 1 میلیلیتر آمیل الکل به ترتیب، در بوتیرومتر ریخته میشوند. درب بوتیرومتر بسته، مواد با تکان دادن مخلوط و سپس به مدت 5 دقیقه سانتریفوژ شده و بعد از قرار گرفتن در حمام آب 65 درجهی سانتیگراد، مقدار چربی خوانده میشود.
بوتیرومتر خامه
دستگاه سانتریفیوژ
- در پنیر به روش VAN GULIK پس از ریختن 15 میلیلیتر اسید سولفوریک در بوتیرومتر، 3 گرم پنیر اضافه شده، درب بوتیرومتر بسته و در حمام آب گرم 70 تا 80 درجهی سانتیگراد تا زمان حل شدن پنیر (با تکان دادن مرتب)، قرار میگیرد. پس از آن، 1 میلیلیتر آمیل الکل اضافه، محتویات بوتیرومتر کاملا تکان داده شده، سپس بوتیرومتر بسته، 5 دقیقه سانتریفوژ و در ادامه، 5 دقیقه در حمام آب گرم 65 درجهی سانتیگراد قرار گرفته و محتوای چربی خوانده میشود.
بوتیرومتر پنیر
- در بستنی به روش Koehler ابتدا، هر نوع مواد یا روکشی (به عنوان مثال میوه و غیره) بایستی جدا شود. بستنی بعد از رسیدن به دمای اتاق کاملاً همگن شده و 10 میلیلیتر اسید سولفوریک، 5 میلیلیتر بستنی، 5 میلیلیتر آب و 1 میلیلیتر آمیل الکل به ترتیب به بوتیرومترمخصوص بستنی اضافه میشود. بوتیرومتر بسته و تکان داده شده و به مدت 5 دقیقه سانتریفیوژ و مقدار چربی پس از قرارگرفتن در حمام آب گرم 65 درجهی سانتیگراد، خوانده میشود.
بوتیرومتر بستنی
- در کره به روش (ROEDER)، 5 گرم کره و ۱۰ میلیلیتر اسید سولفوریک به ترتیب به بوتیرومتر انتقال و تکان داده میشوند. بوتیرومتر در حمام آب 70 درجهی سانتیگراد قرار گرفته و در ادامه 1 میلیلیتر آمیل الکل به بوتیرومتر اضافه، تکان داده شده و برای مدت 10 دقیقهی دیگر در حمام آب 70 درجهی سانتیگراد قرار میگیرد. سپس، 5 دقیقه سانتریفیوژ و قرار گرفتن در حمام آب گرم 65 درجهی سانتیگراد و قرائت چربی، انجام میشود.
بیشتر بخوانید:
آزمون ژربر در فراورده های لبنی بخش اول
منبع:
Managing director:
Graduate engineer Konrad Schaefer
Laboratory catalogue for milk analyses
Funke-Dr.N.Gerber Labortechnik GmbH
Ringstraße 42 (2020)
تهیه و تنظیم :
آرمین عزیزی
دیدگاهتان را بنویسید