sorbet
sorbet سوربت چیست؟
Sorbet دسری یخ زده بوده که از پوره ی میوه (یا آب میوه مانند آب لیمو) و شیرین کننده (معمولاً شکر، شربت ساده یا لیکور) تشکیل شده و در انواع طعم های میوه ای موجود می باشد.
برخلاف بستنی و ژلاتو، سوربت فاقد شیر و مشتقات شیر است، در نتیجه بهترین نوع بستنی برای افراد آلرژیک به این نوع مواد می باشد.
گیاهخواران از اصلی ترین طرفداران این محصول می باشند.
سوربت به دلیل نداشتن خامه در مقایسه با بیشتر دسرهای منجمد کم ترین میزان چربی را دارا بوده و همچنینسبک ترین بافت را نسبت به سایر دسرهای یخ زده دارد.
میوه های با پکتین بالا (انواع توت ها، میوه های هسته دار و انگورها) یا فیبر بالا (انبه، گلابی و موز) خلاف میوه هایی همچون هندوانه برای ساخت سوربت مناسب تر بوده زیرا با افزایش ویسکوزیته باعث ایجاد بافتی خامه ای تر می شوند.
sorbet: نوعی دسر یخ زده
ترکیبات اصلی: آب، شکر، طعم دهنده (آب میوه یا پوره، لیکور و به ندرت عسل)
نمونه ای از فرمولاسیون سوربت
درصد مواد جامد یک سوربت با در نظر گرفتن قندها، پروتئین ها، فیبر و سایر مواد جامد موجود در میوه می تواند بین 25 تا 30 درصد متغیر باشد.
شکر دارای دو نقش مهم در فرمولاسیون سوربت می باشد:
- شیرین کردن
- کاهش نقطه ی انجماد و ایجاد قوام مورد نظر
TERMINOLOGY
Sorbet is a mushy mix of ice and juice that’s eaten as a dessert. Sorbet is a sweet, frozen treat. Unlike ice cream or gelato, it doesn’t contain milk or cream, though a well-made sorbet can have a deliciously creamy texture
تهیه و تنظیم: فاطمه عامری
منابع:
- Ice Cream vs. Gelato vs. Sherbet vs. Sorbet: What’s the Difference
(Written by MasterClass (Oct 2019
- دانشنامه اختصاصي آكادمی “كافه جلاتو” / نويسنده: مهندس سروش وثوقی
- (Fruit sorbets from a syrup base. A practical resource/Written by Alberto Ruiz (2017
- (Science of the best sorbet / Max Falkowitz (2014
- https://www.giapo.com/thermodynamics-of-sorbet-making/
دیدگاهتان را بنویسید